Čokoládovo - oříškové koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- cukr 110 gramů
- ořechy 50 gramů (jemně mleté)
- ořechy 50 gramů (hrubě mleté)
- čokoláda hořká 50 gramů (rozpuštěná)
- tuk 30 gramů (změklý)
- žloutek 1 kus
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva tmavá 100 gramů (na ozdobení)
- ořechy (jemně drcené, na ozdobení)
Na krém:
- ořechy 100 gramů (jemně mleté, opražené)
- čokoláda hořká 80 gramů
- mléko zahuštěné (kondenzované) 50 gramů
- máslo 30 gramů
- med 1 lžíce
Postup přípravy
V míse rozmícháme změklý tuk s moukou, přidáme cukr, oříšky, hřebíček, žloutek, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu.
Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidáme mléko, med, dobře promícháme a na závěr vmícháme oříšky.
Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou kolečka. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.
Po vychladnutí slepíme k sobě vždy dvě kolečka připraveným krémem, potřeme je rozehřátou čokoládovou polevou, z poloviny posypeme drcenými oříšky a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...