Čokoládovo–marcipánové košíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z jemně nastrouhaného marcipánu, smetany, celého vejce a špetky soli umícháme hladkou kaši. Změklé máslo vyšleháme v míse do pěny a zašleháme do něj rozpuštěnou čokoládu. Máslovou hmotu vmícháme do marcipánové části, přidáme mleté oříšky a prosátou mouku. Z bílků ušleháme za postupného přidávání cukru tuhý sníh a zlehka ho na závěr vmícháme do těsta.

Těstem naplníme důkladně vymazané a vysypané formičky na košíčky a upečeme při 180 °C dorůžova.

Po vychladnutí košíčky opatrně vyklepneme z formiček a ozdobíme je rozehřátou čokoládovou polevou a celými praženými oříšky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...