Čokoládovo–marcipánové košíčky
Seznam surovin
- marcipán 170 gramů (nejlépe na pečení)
- bílek 150 gramů
- cukr 110 gramů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- čokoláda hořká 60 gramů
- ořechy 50 gramů (mleté)
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- smetana na šlehání 10 gramů
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formiček)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
- ořechy lískové (pražené, na ozdobení)
Postup přípravy
Z jemně nastrouhaného marcipánu, smetany, celého vejce a špetky soli umícháme hladkou kaši. Změklé máslo vyšleháme v míse do pěny a zašleháme do něj rozpuštěnou čokoládu. Máslovou hmotu vmícháme do marcipánové části, přidáme mleté oříšky a prosátou mouku. Z bílků ušleháme za postupného přidávání cukru tuhý sníh a zlehka ho na závěr vmícháme do těsta.
Těstem naplníme důkladně vymazané a vysypané formičky na košíčky a upečeme při 180 °C dorůžova.
Po vychladnutí košíčky opatrně vyklepneme z formiček a ozdobíme je rozehřátou čokoládovou polevou a celými praženými oříšky.
Načítám komentáře...