Čokoládový salámek
Seznam surovin
- sušenky máslové 300 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- čokoláda hořká 110 gramů
- máslo 100 gramů
- kakao 50 gramů
- rum 0,2 decilitru (nebo likér, např. Griotka)
Postup přípravy
Sušenky nahrubo rozdrtíme. Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě.
V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, rum (likér), kakao a rozdrcené sušenky a vypracujeme tuhé těsto. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme ho do alobalu a necháme ztuhnout v chladničce.
Ztuhlý váleček opatrně rozbalíme a nakrájíme ho na silnější plátky.
Načítám komentáře...