Čtverečky s lískovými ořechy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- tuk 140 gramů (na pečení)
- cukr moučkový 100 gramů (s vanilinem)
- ořechy 100 gramů (strouhané)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- čokoládová poleva tmavá
- ořechy lískové (na ozdobení)
Postup přípravy
Ze změklého tuku, cukru, mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm, formičkou z něj vykrájíme čtverečky (nebo jiné tvary), přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160°C je upečeme dozlatova.
Ještě horké pečivo obalíme v moučkovém cukru s vanilinem a každý kousek ozdobíme mřížkou z čokoládové polevy a oříškem namočeným v čokoládě.
Načítám komentáře...