Dánské vanilkové věnečky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů (změklé)
- cukr moučkový 120 gramů
- semínka (z 1/2 vanilkového lusku)
- žloutek 1 kus
- mléko 3 lžíce
Postup přípravy
1. Máslo vyšlehejte s cukrem a semínky z vanilkového lusku do světlé pěny. Přidejte prosátou mouku a vytvořte těsto podobné drobence. Pak vmíchejte žloutek rozmíchaný s mlékem a vypracujte těsto pastovité konzistence.
2. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Pečte asi 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Kolečka by se měla zpevnit, ale zůstat světlá.
Poznámka k receptu
- K těmhle vanilkovým sušenkám se určitě vrátíte i po Vánocích, je v nich totiž něco velmi konejšivého a uklidňujícího.
- Na 30 - 50 kusů.
Načítám komentáře...