Datlové banánky
Seznam surovin
- datle 250 gramů (lisované, sušené)
- ořechy 250 gramů (mleté)
- cukr 125 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- máslo 75 gramů
- moučka kokosová 25 gramů
- kakao 25 gramů
- vejce 1 kus
- skořice 1 špetka (mletá)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké (na potření)
Postup přípravy
Datle umeleme a v míse je smícháme s mletými ořechy, cukrem, hladkou moukou, kokosovou moučkou, kakaem, vejcem, skořicí a rozpuštěným prochladlým máslem.
Těsto dobře propracujeme a rozdělíme ho na malé kousky, ze kterých utvoříme malé šištičky ve tvaru datlí, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova.
Ještě teplé upečené banánky potřeme slazeným kondenzovaným mlékem a necháme zcela vychladnout.
Načítám komentáře...