Dia košíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- máslo 90 gramů
- náhradní sladidlo 70 gramů (Sorbit)
- žloutek 1 kus
- mandle 30 gramů (mleté)
- jogurt bílý 2 lžíce
- kakao 2 lžíce
- tuk (na vymazání formiček)
Na náplň:
- zavařenina meruňková 150 gramů (dia)
- mango 1 kus (velké, zralé)
Na ozdobení:
- čokoláda hořká 60 gramů (dia)
- kokos (lupínky)
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, mleté mandle, umělé sladidlo a kakao, přidáme jogurt ohřátý na pokojovou teplotu, nakrájené změklé máslo a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na malé kousky a namačkáme je do formiček na košíčky lehce vymazaných tukem tak, aby uprostřed zůstal prostor pro náplň. Formičky s těstem rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 3 minuty. Pak snížíme teplotu na 160 °C a košíčky dopečeme ještě asi 8 minut. Upečené košíčky opatrně vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Mango oloupeme, zbavíme pecky, dužninu nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody a za občasného míchání rozvaříme. Pak snížíme teplotu a stále mícháme, až vznikne kaše. Necháme ji zchladnout a vmícháme do ní meruňkovou marmeládu.
Okraje vychladlých košíčků namočíme do rozehřáté hořké čokolády a po ztuhnutí do jejich středů nastříkáme pomocí cukrářského sáčku připravenou náplň a ozdobíme je hoblinkami kokosu.
Načítám komentáře...