Drobenkové košíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 140 gramů
- cukr 120 gramů
- máslo 120 gramů
- ořechy vlašské 30 gramů (mleté)
- čokoláda 30 gramů
- kakao 1 lžička
- vaječný koňak 1 lžička
- sůl 1 špetka
- poleva (oříškovo-čokoládová, na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, špetku soli a změklé máslo a prsty promneme na drobenku.
Dvě třetiny drobenky rozdělíme do malých papírových košíčků a zbytek smícháme s rozpuštěnou čokoládou, kakaem a vaječným likérem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které utvoříme kuličky a posadíme je do košíčků naplněných drobenkou.
Košíčky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut, dokud nezačne drobenka zlátnout. Upečené košíčky necháme vychladnout, pak je ozdobíme pomocí kornoutku tenkými linkami rozehřáté oříškovo - čokoládové polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...