Důlkové koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 330 gramů
- máslo 220 gramů
- ořechy 100 gramů (mleté)
- čokoláda 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 2 balíčky
- sůl 1 špetka
- zavařenina rybízová (na naplnění)
- poleva (bílá, na ozdobení)
Postup přípravy
Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme ji se změklým máslem, přidáme žloutky, vanilinový cukr, sůl a mleté oříšky a na závěr vmícháme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
Pak těsto rozdělíme na malé dílky, utvoříme z nich kuličky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a obráceným koncem vařečky do každé vytvoříme důlek. Kuličky vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 8 minut.
Po upečení koláčky necháme vychladnout, pak je naplníme rybízovou marmeládou a podle chuti ještě přestříkáme rozehřátou bílou polevou.
Načítám komentáře...