Figurky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s nakrájeným změklým tukem, cukrem, žloutkem a špetkou soli a vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.

Odleželé ztuhlé těsto položíme na pomoučený vál a rozválíme ho pomocí válečku na plát silný asi 3 mm a pomocí formiček z něj vykrojíme tvary figurek podle vlastní chuti (čertíky, andílky, sněhuláky apod.). Ze zbytků těsta můžeme vykrojit různé menší tvary, které potřeme rozšlehaným vejcem a poskládáme z nic na plechu plastické figurky, například veselá prasátka nebo zajíčky.

Všechny tvary rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě při 170 °C dozlatova (doba pečení závisí na síle figurek, ploché vyndáme z trouby dříve a plastické pak dopečeme při 150 °C).

Do čisté misky dvakrát prosejeme moučkový cukr, přidáme bílek a čistou vařečkou třeme tak dlouho, dokud nevznikne hustá bílá poleva (trvá to asi 10 - 15 minut). Jednotlivé potravinářské barvy si nejprve každou zvlášť rozpustíme v několika kapkách studené vody. Bílkovou polevu rozdělíme do několika misek nebo sklenek a ke každé přimícháme rozpuštěnou potravinářskou barvu. Pokud nebudeme zdobit polevou ihned, zakryjeme ji potravinářskou fólií, aby neoschla.

Upečené vychladlé figurky ozdobíme podle vlastní fantazie pomocí štětce různě barevnými polevami, necháme je důkladně zaschnout a na závěr figurky dozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...