Fíkové řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 75 gramů
- cukr 70 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- mléko (podle potřeby)
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- fíky 300 gramů (sušené)
- máslo 50 gramů
- sušenky celozrnné 50 gramů (mleté)
- vejce 1 kus
- cukr hnědý 30 gramů
- rum 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma druhy cukru, špetkou soli, změklým máslem a vejcem. Přidáme tolik vlažného mléka, aby se těsto dalo rozetřít. Nalijeme ho na plech vyložený papírem na pečení, rozetřeme ve vrstvě silné asi 1,5 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a dáme péct.
Fíky nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem, vejcem a rumem, přidáme změklé máslo, sůl a mleté sušenky, dobře promícháme a náplň necháme chvíli odpočinout.
Těsto vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Pak na něj opatrně rozetřeme připravenou fíkovou náplň, vložíme ho zpět do trouby, jejíž teplotu jsme zmírnili na 120 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Po upečení a částečném zchladnutí vše nakrájíme na řezy, zakryjeme je utěrkou (aby neoschly) a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...