Fíkové řezy

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma druhy cukru, špetkou soli, změklým máslem a vejcem. Přidáme tolik vlažného mléka, aby se těsto dalo rozetřít. Nalijeme ho na plech vyložený papírem na pečení, rozetřeme ve vrstvě silné asi 1,5 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a dáme péct.

Fíky nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem, vejcem a rumem, přidáme změklé máslo, sůl a mleté sušenky, dobře promícháme a náplň necháme chvíli odpočinout.

Těsto vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Pak na něj opatrně rozetřeme připravenou fíkovou náplň, vložíme ho zpět do trouby, jejíž teplotu jsme zmírnili na 120 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Po upečení a částečném zchladnutí vše nakrájíme na řezy, zakryjeme je utěrkou (aby neoschly) a necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...