Finské kaštanové tlapičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- tuk 90 gramů
- cukr 60 gramů
- jedlé kaštany 50 gramů (mleté pečené nebo sterilované)
- žloutek 1 kus
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formiček)
Na náplň:
- jedlé kaštany 120 gramů (nasekané pečené nebo sterilované)
- cukr 80 gramů
- bílek 1 kus
- skořice 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
Mouku smícháme se změklým tukem, cukrem, žloutkem, solí a mletými kaštany (pečené před umletím oloupeme) a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout.
Mezitím připravíme náplň. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Přidáme nasekané kaštany a skořici a promícháme.
Z odleželého těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na plátky a namačkáme je do máslem vymazaných formiček ve tvaru tlapiček. Těsto ve středu ještě opatrně promáčkneme prstem a vzniklou jamku naplníme připravenou náplní. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 5 minut. Pak teplotu snížíme na 150 °C a tlapičky dopečeme dorůžova. Upečené tlapičky opatrně vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...