Florentýnky
Seznam surovin
- mandle 240 gramů (mleté)
- ovoce kandované 120 gramů (nakrájené)
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- máslo 80 gramů
- cukr 60 gramů
- med 2 lžíce
- mléko 0,7 decilitru
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s drobně nakrájeným kandovaným ovocem. V kastrůlku svaříme mléko s máslem, medem a cukrem, až se vše rozpustí. Směs nalijeme do mísy s moukou a ovocem a dobře promícháme.
Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme lžící z připravené hmoty malé lívanečky, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 - 12 minut dozlatova.
Upečené florentýnky necháme na plechu trochu vychladnout, aby ztuhly, pak je přeložíme na rovnou podložku a necháme zcela vychladnout. Na závěr je ze spodní strany potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme dobře zaschnout.
Načítám komentáře...