Fríské placičky
Seznam surovin
Na světlé těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- cukr 100 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- voda 2 lžíce
- rum 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr krystal (na obalení)
Na tmavé těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- máslo 125 gramů
- cukr 100 gramů
- kakao 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- voda 3 lžíce
- rum 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr krystal (na obalení)
Postup přípravy
Suroviny uvedené u každého těsta dobře propracujeme (každé těsto zvlášť). Ze světlého i tmavého těsta utvoříme válečky o průměru 2 - 3 cm, obalíme je v hrubém cukru a necháme ztuhnout.
Pak válečky nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a vrchní stranu posypeme hrubým cukrem. Takto připravená světlá a tmavá kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 - 15 minut. Po upečení je ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na rovné podložce.
Načítám komentáře...