Hoblovačky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.

Na plech vyložený papírem na pečení lijeme těsto pomocí lžíce do tvaru nepravidelných proužků dlouhých asi 12 – 15 cm. Trochu je rozetřeme plochým nožem, lehce je posypeme hnědým cukrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.

Když začnou okraje proužků zlátnout, proužky jeden po druhém stočíme přes držadlo silné vařečky do hoblinek. Pekáč s dosud nestočenými proužky necháme v otevřené troubě, aby zůstaly teplé, protože jinak proužky rychle křehnou a při stáčení praskají. Hotové hoblovačky necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...