Hoblovačky
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká (kolik váží obě vejce)
- cukr krupice (kolik váží obě vejce)
- cukr hnědý 1 lžíce
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.
Na plech vyložený papírem na pečení lijeme těsto pomocí lžíce do tvaru nepravidelných proužků dlouhých asi 12 – 15 cm. Trochu je rozetřeme plochým nožem, lehce je posypeme hnědým cukrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Když začnou okraje proužků zlátnout, proužky jeden po druhém stočíme přes držadlo silné vařečky do hoblinek. Pekáč s dosud nestočenými proužky necháme v otevřené troubě, aby zůstaly teplé, protože jinak proužky rychle křehnou a při stáčení praskají. Hotové hoblovačky necháme vychladnout.
Načítám komentáře...