Hrudky z irské whisky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr vyšleháme v míse se změklým máslem do pěny, přimícháme vejce, whisky a sůl. Přidáme jemně nakrájené rozinky, mandle, citronovou kůru a na závěr vmícháme mouku. Vypracujeme pevné těsto, z kterého vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm, zabalíme do fólie a necháme chvilku odležet.

Pak ho nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C.

Upečené hrudky ihned sundáme z plechu, necháme je vychladnout a na závěr je ozdobíme linkami rozehřáté bílé polevy a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...