Hrudky z irské whisky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 240 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr 120 gramů
- vejce 1,5 kusu
- mandle 40 gramů (drcené)
- rozinky 30 gramů (světlé)
- whisky 0,4 decilitru (irská)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva bílá (na ozdobení)
Postup přípravy
Cukr vyšleháme v míse se změklým máslem do pěny, přimícháme vejce, whisky a sůl. Přidáme jemně nakrájené rozinky, mandle, citronovou kůru a na závěr vmícháme mouku. Vypracujeme pevné těsto, z kterého vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm, zabalíme do fólie a necháme chvilku odležet.
Pak ho nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C.
Upečené hrudky ihned sundáme z plechu, necháme je vychladnout a na závěr je ozdobíme linkami rozehřáté bílé polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...