Hvězdičky s čokoládovou polevou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- Hera 100 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- jogurt bílý 3 lžíce
- šťáva 3 lžičky (citronová nebo pomerančová)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- citronová kůra 1 špetka (nebo pomerančová)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
- čokoládová poleva bílá (na ozdobení)
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, změklý tuk a jogurt. Z citronu nebo pomeranče vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru, přidáme je do mouky na válu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj formičkou hvězdičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 – 200 °C (trvá to asi 12 minut).
Upečené hvězdičky necháme vychladnout, pak je z poloviny namočíme do rozehřáté tmavé polevy.
Po zaschnutí hvězdičky ozdobíme linkami bílé čokoládové polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...