Hvězdičky se skořicí
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- cukr moučkový 140 gramů
- máslo 140 gramů
- ořechy 80 gramů (nastrouhané)
- mléko 1/2 decilitru
- žloutek 1 kus
- skořice 3 lžičky (mletá)
- kypřící prášek do pečiva
- sůl
- mouka (na vál)
Na posypání:
- bílek 1 kus
- cukr skořicový 1 balení
- cukr krupice 1 lžíce
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, skořici, sůl, přášek do pečiva, žloutek a změklé máslo a vypracujeme těsto, které se bude zpočátku rozpadat. Po lžících do něj začneme přidávat mléko, až vypracujeme vláčné a elastické těsto.
Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkou libovolně velké hvězdičky a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
Potřeme je bílkem rozšlehaným se lžící vody, posypeme směsí skořicového a krupicového cukru a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C. Ihned je pomocí tenkého kulatého nože přeložíme na rovnou podložku a necháme zcela vychladnout.
Načítám komentáře...