Išelské dortíčky

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse promíchejte mouku, máslo, cukr, kakao, ořechy a žloutek a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na hodinu odležet do lednice.

2. Mezitím připravte náplň: všechny suroviny smíchejte a lžící utřete do pastovité konzistence.

3. Na lehce pomoučněném vále rozválejte vychlazené těsto na plát vysoký asi 3 mm a vykrájejte kolečka. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte zchladnout.

4. Polovinu cukroví pomažte náplní a přiklopte zbylými kolečky. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, potřete jí vršky cukroví a doprostřed posaďte ořech. Nechte ztuhnout a rozležet.

Poznámka k receptu

Tohle cukroví boduje kombinací křehkého těsta a výrazné pikantní náplně. Navíc čokoládové „dortíčky“ zdobené ořechem skvěle vypadají. „

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...