Jahůdky
Seznam surovin
- marcipán 200 gramů
- müsli 200 gramů (jahodové)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- bonbony 50 gramů (jahodové (želatinové nebo tvrdé))
- mandle 50 gramů (strouhané)
- vodka 1/3 decilitru (jahodová)
- marmeláda 1 lžíce (jahodová)
- potravinářské barvivo (červené a zelené)
Postup přípravy
Bonbóny zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a přivedeme k varu. Když se začnou rozpuštět, přilijeme smetanu a zvola vaříme, dokud se bonbóny zcela nerozpustí a hmota nezhoustne. Müsli nasekáme v sekacím strojku a nasypeme do mísy. Přidáme rozvařené bonbóny, marmeládu, mandle a vodku a vypracujeme vláčné těsto (je-li řídké, přidáme trochou müsli, je-li husté, přidáme trochu marmelády).
Z hmoty vytvarujeme malé jahůdky a necháme je asi hodinu oschnout. Mezitím rozdělíme marcipán na dvě části, větší část obarvíme trochou červené a menší část trochou zelené potravinářské barvy. Každou část rozválíme mezi dvěma fóliemi na tenký plát.
Červený nakrájíme na čtverečky, do každého zabalíme jednu jahůdku a povrch uhladíme prsty. Párátkem naznačíme semínka, ze zeleného plátu marcipánu vykrojíme formičkou malé hvězdičky a přimáčkneme je na vršky jahůdek jako lístky.
Načítám komentáře...