Jedličky s kokosem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 330 gramů
- máslo 310 gramů
- kokos 160 gramů (jemně mletý)
- cukr 150 gramů
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- skořice 1 špetka (mletá)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na polevu:
- cukr moučkový 350 gramů
- bílek 2 kusy
- šťáva citronová 1 lžička
- likér kokosový 1 lžička (Malibu)
- potravinářské barvivo (zelené)
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme s oběma druhy cukru, vejcem, citronovou kůrou a skořicí. Přidáme prosátou mouku smíchanou s mletým kokosem a vypracujeme hladké pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou stromečky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Prosátý moučkový cukr utřeme v misce s citrononovou šťávou a kokosovým likérem dohladka a po částech přimícháme bílky (podle hustoty, poleva nesmí být příliš řídká). Umícháme hladkou lesklou polevu, malou část oddělíme stranou a zbylou část obarvíme troškou zelené potravinářské barvy. Upečené stromečky po vychladnutí potřeme zelenou polevou a po ztuhnutí je dozdobíme linkami bílé polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...