Kakaová srdíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- tuk 180 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- kakao 15 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na krém:
- čokoláda 150 gramů (kvalitní)
- čokoládová poleva tmavá 100 gramů
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- cukr moučkový 50 gramů
- likér ((např. kávový nebo mandlový) na dochucení)
Na ozdobení:
- čokoláda hořká 70 gramů
- ořechy 50 gramů (nasekané)
Postup přípravy
Změklý tuk rozetřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem na hladký krém. Přidáme žloutek a rozmícháme na kaši. Vmícháme do ní prosátou mouku s kakaem a vzniklé hladké těsto necháme asi 30 minut odležet v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a formičkou z něj vypíchneme tvary srdíček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečená srdíčka přeložíme pomocí plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Smetanu svaříme s moučkovým cukrem a směs ochutíme likérem. Pak přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a čokoládovou polevu a za stálého míchání je necháme rozpustit, ale nevaříme. Krém necháme vychladnout a pak ho ještě uložíme do chladničky a necháme vychladit.
Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ho na polovinu upečených vychladlých srdíček a přitiskneme na ně zbylá srdíčka. Špičky slepených srdíček potřeme čokoládou, kterou jsme rozehřáli ve vodní lázni, posypeme je na sekanými oříšky a necháme ztuhnout.
Poznámka k receptu
Kahlúa je likér, který výborně využijete i do jiných druhů cukroví. Kromě kávové má i příchuť bylinek a vanilky.
Načítám komentáře...