Kakaové housenky
Seznam surovin
- smetana na šlehání 350 gramů
- čokoláda mléčná 200 gramů
- smetana na vaření 200 gramů
- kakao 30 gramů (kvalitní)
- cukr vanilkový 1 balíček
- likér Grand Marnier ((pomerančový) na dochucení)
- kakao (jemné, na obalení)
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme obyčejnou smetanu, přidáme vanilinový cukr a přivedeme k varu. Pak přidáme mléčnou čokoládu rozlámanou na kousky a kakao a za stálého míchání necháme vše rozpustit, až vznikne hladký krém (již nevaříme). Na závěr vmícháme pomerančový likér a směs necháme asi dvě hodiny ztuhnout v chladničce. Mezitím ušleháme smetanu ke šlehání, přidáme k ní ztuhlou směs a společně vyšleháme dotuha.
Připravenou sladkou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ji do tvaru housenek na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení. Vše vložíme na chvíli do mrazničky a necháme ztuhnout.
Ztuhlé housenky obalíme ze všech stran v jemném kakau a do doby podávání je uložíme v chladu.
Poznámka k receptu
Housenky nepatří mezi trvanlivé cukroví, proto je připravte až na poslední chvíli.
Načítám komentáře...