Karamelové bonbony
Seznam surovin
- máslo 20 gramů
- cukr krupice 6 lžic
- mléko 2 lžíce
- olej (na potření plechu)
Postup přípravy
Na pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme máslo. Za stálého míchání přisypeme cukr a necháme ho pozvolna rozpouštět. Za stálého míchání vaříme směs tak dlouho, dokud se všechen cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Cukrová směs bude nejprve tuhá, pak tekutá. V tom okamžiku stáhneme oheň na střední teplotu a opatrně přilijeme mléko. Za stálého míchání dále vaříme, dokud hmota nedostane světle hnědou barvu.
Připravenou hmotu nalijeme na plech potřený olejem a necháme ji jen trochu zchladnout.
Ještě velmi teplý karamelový plát nakrájíme ostrým nožem na malé hranolky, oddělíme je od sebe, aby se znovu nepřilepily k sobě, do každého zapíchneme ozdobné párátko a necháme je zcela vychladnout. Po ztuhnutí zabalíme každý bonbon do celofánu a převážeme barevnou stužkou.
Načítám komentáře...