Karamelové trojhránky
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- tuk (na potření papíru na pečení)
- poleva (oříškovočokoládová (nebo tenké nitky ztuhlého karamelu) na ozdobení)
Na karamelový krém:
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 plechovka (Salko)
- máslo 250 gramů
Postup přípravy
Neotevřenou konzervu se Salkem ponoříme do hrnce s vodou a necháme vařit mírným varem asi 2 hodiny. Mezitím upečeme těsto. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku s vanilinovým cukrem a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme zespoda potřeli tukem (nebude na plechu klouzat), vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Upečený plát necháme vychladnout.
Neotevřenou uvařenou konzervu necháme ve vodě vychladnout a teprve pak ji otevřeme. Změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý karamel z konzervy. Krém nenecháváme stát, ale ihned ho použijeme.
Upečený vychladlý piškotový plát nakrájíme na stejně velké trojúhelníky (nebo je vypíchneme z plátu formičkou) a slepíme je po dvou nebo třech připraveným karamelovým krémem. Každý trojhránek ještě ozdobíme kousky karamelu (nebo rozehřátou čokoládovo - oříškovou polevou) a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...