Koko kostky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 340 gramů
- tuk 200 gramů
- smetana na šlehání 2 decilitry
- cukr moučkový 175 gramů
- olej 1,25 decilitru
- mléko 1,25 decilitru
- tyčinka Koko 2 kusy (v hořké čokoládě)
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- zavařenina jahodová 4 lžíce
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- čokoláda hořká 40 gramů (na ozdobu)
Na krém:
- sýr Ricotta 250 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- želatina 4 plátky
Postup přípravy
Změklý tuk šleháme s cukrem a vejci a postupně přiléváme smetanu, olej a mléko. Mouku s práškem do pečiva zlehka vmícháme do smetanové hmoty a nakonec přidáme nastrouhané tyčinky. Připravené těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut. Po vyjmutí z trouby necháme korpus chvíli chladnout ve formě a pak jej vyklopíme na mřížku.
Želatinu zalijeme trochou studené vody, necháme 10 minut nabobtnat a pak ji rozehřejeme v teplé vodní lázni. Ricottu vyšleháme s cukrem a vmícháme rozehřátou želatinu.
Korpus prokrojíme a každý plát potřeme z jedné strany marmeládou. Krém z ricotty rozetřeme na polovinu korpusu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Mírně přimáčkneme, zabalíme do fólie a necháme v lednici 3 hodiny tuhnout. Moučník ozdobíme rozehřátou čokoládou a po zatuhnutí nakrájíme na kostky.
Načítám komentáře...