Kokosky
Seznam surovin
- moučka kokosová 1,5 hrnku
- cukr moučkový 1 hrnek
- cukr krupice 1/2 hrnku
- bílek 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce (vrchovatá)
- džem rybízový 1 lžička
Postup přípravy
Bílky šleháme ponorným mixérem a do směsi po lžících zašleháváme krupicový cukr, až vznikne pevnější sníh. Vešleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, až začne tuhnout. Do sněhu vmícháme nastrouhaný kokos a prosátou mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.
Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 2 minuty. Poté zmírníme na 150°C a kokosky dosušíme dorůžova.
Studené kokosky namažeme na spodní straně trochou marmelády a slepíme je vždy po dvou k sobě.
Načítám komentáře...