Kokosky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky šleháme ponorným mixérem a do směsi po lžících zašleháváme krupicový cukr, až vznikne pevnější sníh. Vešleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, až začne tuhnout. Do sněhu vmícháme nastrouhaný kokos a prosátou mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.

Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 2 minuty. Poté zmírníme na 150°C a kokosky dosušíme dorůžova.

Studené kokosky namažeme na spodní straně trochou marmelády a slepíme je vždy po dvou k sobě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...