Kokosky II
Seznam surovin
- kokos 200 gramů (strouhaný)
- mandle 100 gramů (nasekané)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 175 gramů
- vanilkový extrakt 1 lžička
- bílek 2 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 175°C. na plech vyložený pečicím papírem nasypte kokos i najemno nasekané mandle a nechte v troubě zezlátnout. v míse smíchejte kondenzované mléko s vanilkovým extraktem, přidejte směs kokosu a mandlí a promíchejte se špetkou soli. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně ho vmíchejte do kokosovo-mandlové směsi.
2. Plech vyložte pečicím papírem a 2 lžícemi tvořte hromádky z těsta. pečte asi 15 minut nebo dokud nejsou kokosky světle zlaté. nechte vychladnout.
Poznámka k receptu
- Využijte čerstvý kokos. Kokosovou vodu přilijte do smoothie a z dužiny vyrobte sušený kokos, mouku nebo kokosové mléko. Rozbijte skořápku, vyjměte dužinu a zbavte ji hnědé slupky. Dužinu rozkrájejte na kostky a rozmixujte ve foodprocessoru. Po nastrouhání sušte na nízkém plameni na pánvi se širším dnem nebo při nízké teplotě v troubě, dokud kokos neproschne. kokosové mléko vyrobíte rozmixováním sušeného kokosu nebo čerstvé dužiny s vodou.
- Ingredience na 40 kusů.
Načítám komentáře...