Kokosky s náplní
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů (změklé)
- cukr moučkový 100 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na kokosky:
- cukr krupice 400 gramů
- kokos 200 gramů (moučka)
- bílek 9 kusů
- marmeláda 4 lžičky
Na náplň a ozdobení:
- máslo 200 gramů (změklé)
- marmeláda 150 gramů (rybízová)
- čokoláda hořká 100 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- kakao 50 gramů
- rum (trocha)
Postup přípravy
Změklé máslo umícháme s oběma druhy cukru dohladka. Přimícháme vejce, přidáme prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova při 170 °C.
Připravíme kokosky. Bílky smícháme s cukrem a nahřejeme v míse ponořené do horké vodní lázně asi na 60 °C. Vmícháme kokos a marmeládu a necháme vychladnout. Pak z hmoty nastříkáme cukrářským sáčkem na plech s papírem na pečení malé kopečky a pečeme je asi 15 – 20 minut při 200 °C.
Na krém vyšleháme změklé máslo do pěny, zašleháme do něj prosátý cukr a kakao a ochutíme ho rumem.
Krém nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou po obvodu upečených koleček, do středu krému stříkneme trošku marmelády a kolečka přiklopíme kokoskami. Vše necháme v chladu ztuhnout a na závěr spodní stranu kokosek namočíme v rozehřáté hořké čokoládě a necháme opět ztuhnout.
Načítám komentáře...