Kokosová kolečka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- máslo 300 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- žloutek 2 kusy
- kokos 60 gramů (strouhaný)
- mléko (teplé, na rozředění)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- čokoláda 100 gramů (na ozdobení)
- kokos 50 gramů (strouhaný, na ozdobení)
Postup přípravy
Mírně nahřáté máslo ušleháme s prosátým moučkovým cukrem do jemné pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Pak za stálého šlehání přidáme jeden po druhém žloutky a pak vešleháme jemně nastrouhanou citronovou kůru a trochu teplého mléka, aby hmota nebyla příliš tuhá. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku se strouhaným kokosem a krátce promícháme vařečkou.
Těsto po menších částech naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kolečka s prázdným středem v dostatečném odstupu od sebe (aby se kolečka nespekla k sobě). Kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, upečeme je dozlatova a necháme vychladnout.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ve vodní lázni. Půlku každého vychladlého kolečka namočíme do horké čokolády, posypeme ho kokosem a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...