Kokosová roláda
Seznam surovin
- sušenky 400 gramů (mleté, např. Bebe)
- cukr moučkový 200 gramů
- rum 4 lžíce
- kakao 4 lžíce
- mléko (trocha, obyčejné nebo kokosové)
Na náplň:
- kokos 170 gramů (mletý)
- čokoláda bílá 120 gramů
- cukr moučkový 120 gramů
- máslo 120 gramů
- ovocné želé 100 gramů (proužky)
Postup přípravy
Mleté sušenky smícháme s cukrem, rumem a kakaem, přidáme mléko a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme kokos a rozpuštěnou bílou čokoládu a promícháme. Odleželé těsto znovu propracujeme a rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát, potřeme ho náplní, poklademe proužky ovocného želé a stočíme pomocí fólie do rolády.
Pevně ji zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním nakrájíme roládu tenkým pevným nožem na plátky.
Načítám komentáře...