Kokosové košíčky
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- kokos 200 gramů (strouhaný)
- cukr 150 gramů
- máslo 200 gramů (nebo margarín)
- vejce 1 kus
Na náplň:
Kromě toho:
- čokoláda bílá 100 gramů
- tuk 40 gramů
- kokos 50 gramů
Postup přípravy
Mouku, strouhaný kokos a cukr nasypeme na vál, přidáme rozdrobený tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odležet.
Odleželé těsto rozdělíme na malé kousky a vmáčkneme je do teflonových formiček na košíčky. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 - 15 minut dorůžova. Ještě horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.
Zatímco se košíčky pečou, rozdrtíme piškoty válečkem, v misce je dobře propracujeme se změklým máslem, najemno nasekanými rozinkami, cukrem a rumem.
Na dno každého košíčku dáme malou lžičku rybízové marmelády, doplníme je připravenou ořechovou náplní a povrch uhladíme.
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji spolu s tukem v kovové misce postavené na kastrůlkem s horkou vodou a rozmícháme dohladka. Vršek košíčků namočíme v rozehřáté čokoládě a pak hned v nastrouhaném kokosu a necháme je ztuhnout.
Načítám komentáře...