Kokosové rohlíčky máčené v čokoládě
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- moučka kokosová 120 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr 100 gramů
- vejce 1 kus
- čokoláda na vaření 1 balení
- tuk ztužený (100%) 2 lžičky
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Mouku prosejte s práškem do pečiva na vál. Nakrájejte na ni máslo, přisypte kokos a cukr a zapracujte vejce.
Hladké a tuhé těsto zabalte do fólie a uložte na hodinu odpočinout do chladu. Z těsta vytvořte váleček a nakrájejte ho na stejně velké dílky. Chladnýma rukama válejte malé válečky a vytvarujte rohlíčky. Položte je na pečicím papírem vyložený plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Cukroví upečte dorůžova a nechte vychladnout.
Čokoládu rozehřejte spolu s tukem ve vodní lázni a namáčejte v ní konce vychladlých rohlíčků. Položte je na alobal nebo pergamen a nechte polevu ztuhnout. Potom cukroví uložte do vhodné nádoby.
Načítám komentáře...