Kokosové tyčinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- kokos 60 gramů (strouhaný)
- vejce 1 kus
- marmeláda 50 gramů (jahodová)
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- kokos 30 gramů (strouhaný, na posypání)
Postup přípravy
Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme moučkový a vanilinový cukr a vše promícháme vařečkou, až vznikne hladká hmota. Vmícháme do ní vejce, přidáme prosátou hladkou mouku se strouhaným kokosem a vypracujeme hladké pevné těsto (příliš dlouho ho nehněteme, aby se nespařilo). Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
Připravené vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrájíme z něj obdélníčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Upečené obdélníčky necháme vychladnout a pak je vždy po dvou slepíme k sobě jahodovou marmeládou.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ve vodní lázni. Konce sušenek namočíme do čokolády, posypeme je strouhaným kokosem a necháme zaschnout. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, stočíme ho do kornoutku, naplníme zbylou rozehřátou čokoládou a na sušenky ještě namalujeme ornamenty, které také necháme zaschnout.
Načítám komentáře...