Kokosový salám
Seznam surovin
- kakao 3 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 4 lžíce (40%)
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- máslo 2 lžíce
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 2 lžíce (kondenzované)
- piškoty 1 balení
Na obalení:
- moučka kokosová 1 balení
- čokoláda na vaření 1/2 kusu
Na náplň:
- likér 18% - průměr 1 lžíce (Malibu)
- máslo 1/2 hrnku (změklé)
- moučka kokosová 1 hrnek
- cukr moučkový 1/2 hrnku
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme v mikrotenovém sáčku válečkem na nudle. Smícháme je s cukrem, kakaem, rumem, změklým máslem, kondenzovaným mlékem a vypracujeme středně tuhou hmotu.
Zabalíme ji do mikrotenové fólie a v lednici necháme ztuhnout. Máslo na náplň smícháme s kokosem, moučkovým cukrem a likérem. Ztuhlou hmotu z lednice vyválíme mezi dvěma mikrotenovými fóliemi na plát silný asi 0,5 cm a na střed položíme náplň vytvarovanou do tvaru válečku o průměru asi 1 cm.
Plát těsta zavineme kolem náplně, roládu zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ji tuhnout hodinu v lednici. Čokoládu na obalení rozehřejeme ve vodní lázni. Rozehřátou čokoládou potřeme roládu ze všech stran, obalíme ji v nastrouhaném kokosu a na mřížce necháme vychladnout. Roládu před
podáváním krájíme na plátky.
Načítám komentáře...