Kolečka s ořechovou náplní
Seznam surovin
- linecké těsto 1 balení
- čokoláda na vaření 100 gramů
- tuk 50 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- ořechy vlašské (čtvrtky, na ozdobení)
Na krém:
- ořechy vlašské 100 gramů (nastrouhané)
- cukr moučkový 80 gramů
- máslo 100 gramů
- mléko
- rum
Postup přípravy
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něj kolečka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Ořechový krém: Ořechy a cukr spaříme horkým mlékem, necháme trochu prochladnout, pak přidáme máslo a trochu rumu a třeme, dokud není krém hladký.
Po vychladnutí kolečka slepíme po dvou ořechovým krémem, povrch namočíme do čokoládové polevy připravené rozehřátím čokolády s tukem ve vodní lázni, ozdobíme čtvrtkou vlašského ořechu a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...