Kořeněné košíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Arašídy a ořechy rozemeleme. Změklé máslo smícháme s oběma druhy cukru, vmícháme vejce, sůl a dvě třetiny všeho koření a nastrouhané kůry. Na závěr vmícháme mouku smíchanou s kakaem a mletými ořechy a vypracujeme měkké hladké těsto. Podle vlastní chuti do něj přidáme zbylé koření, nastrouhanou kůru a rum nebo likér a těsto necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout a rozležet.

Pak ho rozdělíme na kousky, vmáčkneme je do vymazaných formiček na košíčky (jen asi do tří čtvrtin, protože těsto při pečení nabude), vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme.

Hotové košíčky vyklopíme z formiček a po vychladnutí je ozdobíme rozehřátou čokoládou (tmavou nebo bílou) a nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...