KOŠÍČKY S ČOKOLÁDOU ALIAS OŘECHY

Seznam surovin

Těsto:

Ganache:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy vsypte mouku, cukr, mleté ořechy, máslo, přidejte bí- lek a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice na 2 hodiny odležet. Mezitím vymažte formičky máslem.

2. Vyndejte těsto, propracujte ho a vyložte jím formičky – zaměřte se na to, aby košíčky byly tenké a kopírovaly formičku, při pečení trochu vyběhnou. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 10–15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Nechte je zchladnout.

3. Čokoládu nasekejte nadrobno. Smetanu s máslem přiveďte k varu, stáhněte z plotny a přelijte přes čokoládu. Nechte chvilku stát a pak míchejte, dokud nezískáte hladký krém. Nalijte ho do košíčků, ozdobte ořechy a mandlemi a nechte ztuhnout. Skladujte v chladu, košíčky jsou nejlepší, když se trochu rozleží.

Poznámka k receptu

Křehké košíčky z ořechového těsta nás nadchly. Na naplnění se hodí čokoládová ganache, protože vydrží. Pokud je budete chtít podávat i při jiné příležitosti než jako cukroví, zkuste žloutkový nebo tvarohový krém a ovoce.

2 plechy

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...