Košíčky s ořechy v karamelu
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- tuk 140 gramů (na pečení)
- ořechy 100 gramů (strouhané)
- cukr krystal 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na obalení )
- čokoládová poleva tmavá
- cukr moučkový 100 gramů (na obalení)
- tuk
- ořechy vlašské (na karamel)
Postup přípravy
Ze změklého tuku, cukru, mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Rozdělíme ho na malé kousky, obalíme je v mouce, vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí košíčky vyjmeme z formiček, namočíme je v rozehřáté čokoládové polevě, obalíme v moučkovém cukru a ozdobíme ořechy v karamelu.
Ořechy v karamelu: Cukr rozehřejeme na menší teflonové pánvičce za stálého míchání na karamel. Vmícháme ořechy, horkou směs nalijeme na pomaštěný pergamenový papír a necháme částečně zchladnout. Pak plát nakrájíme velkým nožem na menší kousky (kostičky).
Načítám komentáře...