Košíčky s vanilkovým krémem

Seznam surovin

Na náplň:

Na citronovou pastu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo a žloutky a nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se tuk příliš nerozpouštěl. Z těsta utvoříme ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenčí plát, vykrájíme z něj kolečka a vmáčkneme je do vymazaných a vysypaných formiček na košíčky. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme do světle zlatavé barvy. Horké košíčky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Vlijeme ho do zbylého vařícího se mléka, promícháme a směs necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme se žloutkem a cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlý pudink. Dále připravíme pastu. V malém rendlíku smícháme citronovou šťávu a kůru s cukrem, vložíme ho do horké vodní lázně a mícháme, dokud se vše nespojí. Pak přidáme po částech změklé máslo a když se vše spojí, přimícháme rozšlehané vejce a dále mícháme do zhoustnutí. Rendlík ihned vyjmeme z horké vodní lázně, postavíme ho do studené vody a pastu necháme za stálého míchání zchladnout.

Vychladlé košíčky naplníme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do poloviny krémem. Pomocí dalšího sáčku ihned do středu každého košíčku nastříkáme citronovou pastu a každý košíček ještě ozdobíme pistácií.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...