Křehké “barbie“ dortíčky s karamelem

Seznam surovin

Na karamelový krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, žloutky a strouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na tenčí plát, ze kterého formičkami vykrájíme kolečka s vroubkovaným okrajem ve třech různých velikostech. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme do světle žluta. Upečené kousky přeložíme pomocí plochého nože na rovnou podložku a necháme je vychladnout.

Mezitím připravíme karamelový krém. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem na hladký krém. Přimícháme žloutek a na závěr vmícháme do krému tekutý karamel.

Vychladlé upečené kousky slepíme po třech (od největšího kolečka po nejmenší) připraveným krémem. Všechny přísady na polevu utřeme v misce čistou vařečkou na hladkou bílou polevu, na slepené kousky namalujeme polevou drobné puntíky, odzdobíme je barevnými cukrovými kytičkami a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...