Kukuřičné hřebínky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V pánvi rozehřejeme třetinu másla, přisypeme polovinu kukuřičné strouhanky a za stálého míchání ji opatrně opražíme při střední teplotě dozlatova. Přesypeme jí do mísy a když trochu prochladne, přisypeme k ní neopraženou strouhanku a promícháme. Přidáme zbylé změklé máslo, cukr, špetku soli a polovinu žloutku a vypracujeme hladké těsto (pokud se drobí, přidáme do něj ještě malý kousek másla). Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 15 minut odpočinout.

Pak ho rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a formičkou z něj vykrojíme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut do medové barvy.

Upečené hřebínky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme hořkou čokoládu. Přimícháme k ní vlažnou smetanu s perníkovým kořením, promíchámne a necháme vychladnout, až směs zhoustne a podobá se pastě.

Vychladlé hřebínky slepíme po dvou připravenou náplní a necháme je ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...