Kukuřičné hřebínky
Seznam surovin
- strouhanka 150 gramů (kukuřičná, nebo rozemleté křupavé kukuřičné chlebíčky)
- máslo 70 gramů
- cukr 60 gramů
- žloutek 1/2 kusu
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- čokoláda hořká 50 gramů
- smetana na šlehání 1 lžíce
- koření do perníku 1 špetka
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme třetinu másla, přisypeme polovinu kukuřičné strouhanky a za stálého míchání ji opatrně opražíme při střední teplotě dozlatova. Přesypeme jí do mísy a když trochu prochladne, přisypeme k ní neopraženou strouhanku a promícháme. Přidáme zbylé změklé máslo, cukr, špetku soli a polovinu žloutku a vypracujeme hladké těsto (pokud se drobí, přidáme do něj ještě malý kousek másla). Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 15 minut odpočinout.
Pak ho rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a formičkou z něj vykrojíme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut do medové barvy.
Upečené hřebínky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme hořkou čokoládu. Přimícháme k ní vlažnou smetanu s perníkovým kořením, promíchámne a necháme vychladnout, až směs zhoustne a podobá se pastě.
Vychladlé hřebínky slepíme po dvou připravenou náplní a necháme je ztuhnout.
Načítám komentáře...