Kužílky z ovesných vloček
Seznam surovin
- ovesné vločky 200 gramů (mleté, opražené)
- ovoce sušené 150 gramů ((fíky, datle, rozinky))
- sójový suk 1 kus
- čokoládová poleva tmavá 80 gramů
- máslo 50 gramů
- likér 0,4 decilitru (smetanový s whisky (např. Whisky Cream Stock))
Postup přípravy
Sušené ovoce nakrájíme na kousky a ve strojku na sekání potravin je rozmixujeme s rozehřátým zchladlým máslem a likérem na pastu. Sójový suk (prodává se v balení 50 g) rozbalíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Vločky prosejeme a hrubé, které nepropadnou sítem, si necháme na obalení. Ostatní vločky v míse smícháme s pastou ze sušeného ovoce a nastrouhaným sójovým sukem.
Všechny přísady v míse dobře propracujeme, až vznikne tuhé těsto (je-li příliš tuhé, můžeme ho zředit trochou mléka), z kterého utvoříme v dlaních malé kužílky.
Každý kužílek zespodu napíchneme na špejli, potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, obalíme ve zbylých hrubších vločkách a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Vložte každý kužílek do malého papírového košíčku. Alespoň se vzájemně nepomačkají a vypadají hezky.
Načítám komentáře...