Kytičky s pomerančovou a kiwi náplní
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra (z 1/2 citronu a pomeranče)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vanilka (pravá)
- vejce (na potření)
- pomerančová marmeláda
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Z mouky, cukru, másla, žloutků, nastrouhané kůry, prášku do pečiva a vanilky vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 3 mm a vypíchneme z ní formičkou kytičky (nebo jiné tvary).
Do poloviny kytiček ještě vypíchneme ve středu menší otvor. Kytičky přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a pečeme několik minut ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí spojíme vždy plnou a vykrojenou placičku pomerančovou nebo kiwi marmeládou a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Načítám komentáře...