Lanýže z bílé čokolády
Seznam surovin
- čokoláda bílá 200 gramů
- máslo 200 gramů
- smetana 100 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- med 50 gramů
- víno bílé (na dochucení)
Na ozdobení:
- čokoláda bílá 150 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů (hoblinky)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem. Přidáme med a na kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání necháme vše rozpustit, až vznikne hladký krém. Odstavíme ho z plotny, dochutíme bílým vínem a na závěr do něj vmícháme máslo a znovu vše rozmícháme dohladka. Čokoládovou hmotu uložíme do druhého dne v chladu.
Vychlazenou hmotu vyšleháme, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech nebo jinou vhodnou podložku nastříkáme malé pásky, které necháme ztuhnout v mrazničce.
Mezitím rozehřejeme ve vodní lázni na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Ztuhlé pásky potáhneme bílou čokoládou a když trochu zaschne, obalíme je v čokoládových hoblinkách a necháme vše v chladu ztuhnout.
Poznámka k receptu
Čokoládové hoblinky připravíte snadno. Stačí nastrouhat vychlazenou čokoládu na struhadle.
Načítám komentáře...