Lanýžové čokoládové košíčky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 150 gramů
- čokoláda mléčná 125 gramů
- smetana na šlehání 1,25 decilitru
- nutella 75 gramů
- máslo 50 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů (na vylití košíčků)
Postup přípravy
Hořkou čokoládu, kterou budeme používat na vylití košíčků, rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Do každého papírového košíčku nalijeme část hořké čokolády, necháme ji malou chvíli zatuhnout na stěnách a pak zbylou čokoládu vylijeme. Tím se vytvoří na stěnách košíčků čokoládová vrstva, kterou necháme ztuhnout v chladu.
Do hrnce se silným dnem nalijeme smetanu a svaříme ji. Přidáme hořkou a mléčnou čokoládu rozlámané na kousky a za stálého míchání je necháme rozpustit, až vznikne hladký krém (ale nevaříme). Krém odstavíme z ohně, vmícháme do něj změklé máslo a necháme vše v chladu ztuhnout.
Do ztuhlého krému vmícháme nutellu a krém vyšleháme dotuha. Naplníme ho do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, do každého čokoládového košíčku nastříkáme malou část krému a necháme vše ztuhnout v chladu.
Poznámka k receptu
Pokud máte raději bílou čokoládu, použijte ji místo hořké a mléčné. Bílé košíčky pak připravíte stejným způsobem, jako tmavé.
Načítám komentáře...