Lanýžové hrudky s mandlovým likérem

Seznam surovin

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme smetanu, přisypeme krupicový cukr, přidáme nakrájené máslo a za stálého míchání zahřejeme. Pak směs svaříme a necháme máslo s cukrem rozpustit. Kastrůlek odstavíme z plotny a přidáme do ní med a hořkou čokoládu rozlámanou nebo nakrájenou na malé kousky. Metličkou vše rozmícháme, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký krém, který dochutíme mandlovým likérem. Necháme ho vychladnout a uložíme do druhého dne v chladu.

Vychlazený krém lehce vyšleháme a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou ho nastříkáme na podložku pokrytou papírem na pečení do tvaru hrudek, které necháme v mrazničce ztuhnout. Mezitím ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu určenou na obalení, ztuhlé hrudky v ní namočíme a necháme odkapat.

Do misky nebo na talířek nasypeme kakao. Ihned po obalení čokoládou a odkapání hrudky položíme do kakaa a převalováním je v něm ze všech stran obalíme. Hotové hrudky uložíme do doby podávání v chladu.

Poznámka k receptu

Při rozpouštění nádobu s čokoládou nezakrývejte, protože by kapky vytvářející se na poklici stékaly do čokolády. V té by se pak vytvořily bubliny a čokoláda by ztratila soudržnost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...