Ledová čokoláda
Seznam surovin
- tuk ztužený (100%) 250 gramů
- cukr moučkový 160 gramů
- kakao 80 gramů
- mléko sušené 4 lžíce
- moučka škrobová 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Tuk nakrájíme na kousky a rozehřejeme v menším kastrůlku. Přisypeme moučkový cukr smíchaný se sušeným mlékem, kakaem a vanilinovým cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Na závěr přimícháme škrobovou moučku a směs odstavíme z ohně.
Vhodné formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme je vlažnou připravenou čokoládou. Po vychladnutí je uložíme do chladničky a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Hotovou čokoládu před podáváním opatrně vyklopíme z formiček.
Načítám komentáře...