Ledové tyčinky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 150 gramů (změklé)
- cukr krystal 50 gramů
- ocet 1 lžička
- žloutek 1 kus
Poleva:
- bílek 1 kus
- cukr krystal 150 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Na pracovní desku prosejte mouku, přidejte cukr, máslo, ocet a žlou tek. Vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout. Mezitím ušlehejte bílek se špetkou soli dotuha a postupně, po lžících, přisypávejte cukr. Šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
2. Těsto na lehce pomoučeném vále vyválejte na plát vysoký 2 mm a rovnoměrně potřete připravenou sněhovou polevou. Rádélkem nebo ostrým nožem nakrájejte na 1 cm široké pruhy, ty pak krájejte na tyčinky. Opatrně, jednu po druhé, přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte na 160 °C asi 10 minut nebo dokud povrch nebude zpevněný a lehce narůžovělý.
Poznámka k receptu
- Elegantní štíhlé tyčinky s ledovou polevou by neměly v kolekci cukroví chybět. Budou vám připomínat, jak chcete vypadat i po svátcích: štíhle.
- Na 40 tyčinek a nutné počítat s odležením těsta 30 minut.
Načítám komentáře...