Linecké hvězdičky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra (nastrouhaná z 1/2 citronu)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- vanilka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce 1 kus (na potření)
- zavařenina rybízová (na slepení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Z mouky, cukru, másla, citronové kůry, žloutků, prášku do pečiva a vanilky vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 3 mm a vypíchneme z ní formičkou tvary hvězdiček. Do poloviny hvězdiček ještě vypíchneme ve středu menší hvězdičku.
Vše přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí slepíme vždy plnou hvězdičku a hvězdičku s otvorem výraznou marmeládou a cukroví posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Načítám komentáře...